MACK DIME

  • NUMMER 1 Bestseller to be

HANS BREUKER

ongekend ambitieus

MACK DIME

MACK DIME

Mack Dime is een selfmade man. Een kruising tussen James Bond en 50 Cent.

Geboren op Curacao, opgegroeid in de Bijlmer. Ex-militair, ex-huurling bij DarkWater. Hij verdient fortuinen met zijn beveiligingsbedrijf, Dime Securities dat in 20 jaar tijd het grootste private beveiligingsbedrijf van Europa is geworden. Dime Securities voert wereldwijd beveiligingsmissies uit in oorlogsgebieden maar ook persoons-en gebouwbeveiliging door heel Europa. Zijn flamboyante levensstijl en verbroken relatie met Nederlands sweetheart Lotte de Jong maakt hem een dankbaar onderwerp van de roddelpers. Doordat hij midden in het society wereldje zit, zijn grimey verleden en de business waar hij in zit komt hij in bizarre situaties

Het tweede deel, een prequel, staat al in de steigers; De baron van de balkan. Waarin Mack Dime Tony ontmoet en hem moet redden uit de handen van een Joegoslavische mensensmokkelaar.

Blijf op de hoogte, volg me via Instagram en op Facebook

Zijn geboorte

Ik schreef het halve boek, De Veteraan, over een jonge vrouw die getraumatiseerd is door het leven als soldaat en door PTSS de realiteit uit het oog verliest. Tijdens een nachtelijk wandeling is ze getuige van een moord en moet ze op de vlucht voor de moordenaars. Ze vraagt haar oude team van soldaten om hulp. En in het midden van het boek wordt ze geholpen door een grote succesvolle, ongelikte beer. Juist, Mack Dime. Ik zat achter mijn kleine bureau in de woonkamer in Amstelveen, er klonk niks anders dan de secondewijzer van de klok. In mijn lijf raasde een tornado van opwinding. Een druppel zweet liep langs mijn zij.

Achtergrond Genre

Mack Dime is een moderne Badass, gebaseerd op het ‘film noir‘ genre en de oude pulpdetectives. Mijn doel is om entertainment te schrijven. Verhalen die je niet weg wil leggen, waar je hard om moet lachen en meegesleept wordt in het high society leven met alle speeltjes en dames die daar bij komen kijken. Tikje grof, beetje plat en niet gehinderd door realistisch besef. Entertainment (voor mannen) dus. 

DRIJFVEREN

Naast de duidelijke geld motivatie is er meer belangrijk voor Mack. Zijn opleidingsinstituut is hem heilig. Jonge jongens en meiden die geen plek hebben in de maatschappij biedt hij onderdak. Deels omdat hij zelf opgevangen is door een ‘tanta’ een vrouw bij hem in de flat omdat hij zelf vaak eenzaam was. Maar ook omdat de jeugd hem dan loyaal is en het slimme mensen zijn die goede ‘accountmanagers’ blijken te zijn. Lady Charlamane is daar een goed voorbeeld van. 

HET LEGER

Hoewel hij Antilliaanse roots heeft, is hij trouw aan het leger waar hij alles leerde en een thuis kreeg tussen zijn legerkameraden. Hij is voor de overheid de ideale ‘cover’. Er is een speciale status voor hem aangemaakt waardoor hij veel meer kan doen dan wie dan ook. Daar staan veel schaduw operaties tegenover voor de overheid die de overheid weer kan ontkennen en de schuld in de schoenen van Dime kan schuiven mocht dat nodig zijn. Maar Mack gebruikt de status ook voor zijn persoonlijk gewin.

BOEKEN

HET VERRAAD VAN LADY CHARLAMANE

Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane is het eerste boek uit de serie. 

Zijn oud protegé, supertalent Charlamane duikt na jaren afwezigheid plots op in zijn leven. Overduidlijk is het een val maar Mack gelooft ondanks alles in haar goedheid. Of dat slim was valt te betwijfelen. 

Lees hier alles over het boek en de proloog.

KOOP

MACK DIME

Het verraad van Lady Charlamene.

Ebook: € 7,99

MACK DIME

Het verraad van Lady Charlamene.

Papieren boek: € 14,99